Op zoek naar
een ander merk?
Bekijk alle merken

Verf

Verf is zowel Decoratief als Beschermend.

 

De Verf-Voordeel.nl heeft een groot assortiment verf en deze verf hebben wij in alle kleuren.

Naast ons grote assortiment verf heeft de Verf-Voordeel.nl ook een ruime keus aan aanvullende schildersmaterialen wij noemen er enkele afplak tape, folie, schuurpapier, kwasten, verfrollers, schildersmessen, verfverdunner, reinigingsmiddelen, vulmiddelen, lijmen, kitten en overige schildersgereedschap. Kortom alles wat je bij een verfklus nodig bent kan je vinden bij de Verf-Voordeel.nl.

 

Verf-Voordeel.nl heeft ook een ruim assortiment muurverf en lakken in verschillende kleurconcepten. Zo kan je iedere muur in elke ruimte van jouw woning schilderen in de gewenste kleuren. Kies bij Verf-Voordeel.nl ook de juiste grondverven en primers voor het beste resultaat. Zo is er grondverf en primer voor verschillende ondergronden (bijvoorbeeld hout, metaal en kunststof). Deze zorgen ervoor dat er een goede hechting plaats vindt tussen de onderliggende verflagen en de afwerkende verflaag.

 

Met de beitsen en wassen van Verf-Voordeel.nl krijgt hout een goede bescherming. Beits heeft als eigenschap dat het een vochtregulerende werking heeft. Dit houdt in dat vocht wel uit het hout kan verdampen, maar dat vocht niet in het hout kan trekken. Op deze manier bescherm je houten bestanddelen van tuinhuisjes, schuttingen of pergola’s tegen beschadigingen en vuil.

 

Heb je vragen over Verf stel het gerust aan de klantenservice van Verf-Voordeel.nl. Wij helpen je graag! Via WhatsApp of de Chatfunctie zijn wij tot 17:00 uur bereikbaar.

Onderdelen 1 tot 60 van totaal 163

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

Onderdelen 1 tot 60 van totaal 163

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

Wij krijgen ook wel eens de vraag “wat is Verf nu eigenlijk?

Verf is een vloeibare pasta dat in dunne lagen op verschillende onderliggende materialen (bijvoorbeeld hout, metaal of kunststof) kan worden aangebracht. Dat door een uithardingsproces overgaat in een vaste duurzame laag dat meerdere jaren mee gaat. Verf kan dienen als decoratie, bescherming of wordt door zijn specifieke eigenschap ingezet om een bepaald doel te bereiken.

 

Het product verf kent iedereen en velen hebben verf ook wel eens of meerdere keren gebruikt om een bepaald voorwerp of bestanddeel van een woning (bijvoorbeeld boeiborden, daklijsten of kozijnen) te verfraaien of te behandelen. Toch steekt er heel wat technologisch vernuft achter een potje verf. Een verf kan bestaan uit 20 tot 60 verschillende chemische stoffen. Sommige verfbestanddelen zijn onschuldig en andere kunnen echter schadelijk zijn voor het milieu en of gezondheid.

 

Bijna alle verven bestaan uit de bestanddelen bindmiddel, oplos- en verdunningsmiddel, pigmenten, vulstoffen en hulpstoffen.

 

Bindmiddel

Het bindmiddel vormt na het drogen van de verf de eigenlijke verflaag. Het bindt de overige bestanddelen (oplosmiddel, pigment, vulstoffen en hulpstoffen) aan elkaar. Meestal is het bindmiddel een kunststof. Het bindmiddel bepaalt de eigenschappen van de verflaag, zoals hechting, glans en duurzaamheid. Daarom vernoemt men de verfsoorten meestal naar het gebruikte bindmiddel: alkydverf, acrylaatverf, chloorrubberverf, epoxy, polyurethaan enz enz.

 

Oplos- en verdunningsmiddel

Oplos- en verdunningsmiddelen zorgen ervoor dat de verf is te verwerken, goed vloeit en snel droogt. Zo zijn er watergedragen verven water zorgt dan voor het verdunnen van de verf. Watergedragen verven bevatten ook oplosmiddelen zoals Texanol, dit heeft als eigenschap dat verf vertraagt opdroogt. Oplosmiddelhoudende verven bevatten juist snel verdampende oplosmiddelen, zoals terpentine of thinner. Voor de gezondheid zijn vooral de ‘Vluchtige Organische Oplosmiddelen’ (VOS) in de verf schadelijk voor het milieu.

 

Pigmenten en vulstoffen

Het pigment (kleurstof) geeft de dekkracht en kleur aan de verf. Sommige pigmenten gaan ook roestvorming op metaal tegen. En zijn er pigmenten op basis van metalen, zoals ijzer, koper en aluminium. Er zijn ook pigmenten op basis van koolstof: zogenaamde organische pigmenten. Het witte pigment titaandioxide maakt 90% uit van het totale verbruik aan pigmenten. Zeer schadelijke pigmenten als loodmenie en loodwit komen gelukkig weinig meer voor.

Vulstoffen geven Body aan de verf. Deze vulmiddelen zijn goed in het opvullen van gaatjes en scheuren in de ondergrond en komen daarom veelvuldig voor in muurverven en grondverven. Krijt (kalk) wordt veelvuldig gebruikt als vulstof omdat het goedkoop is. Ook worden kleiachtige stoffen en kwarts gebruikt als vulstof.

 

Hulpstoffen

Hulpstoffen of additieven wordt toegevoegd om de technische eigenschappen van verf te verbeteren. Er worden maar kleine hoeveelheden hulpstof gebruikt om een verf te verbeteren of een andere eigenschap te geven. Er zijn tientallen verschillende soorten hulpstoffen zo kennen wij de anti-schuim, conserveermiddel, drogers (siccatieven), vloeiverbeteraars, bevochtiger, anti-schroeimiddel, verdikkers, zuurgraad- ook wel pH regelaars.

 

Heb je vragen over verf stel het gerust aan de klantenservice van Verf-Voordeel.nl. Wij helpen je graag! Via WhatsApp of de Chatfunctie zijn wij tot 17:00 uur bereikbaar.

Nieuwsbrief
Facebook Twitter Mail