Siliconenkit verwijderen hoe en waar moet je opletten!

Aangebrachte siliconenkit in de badkamer of keuken kan er na een aantal jaar niet meer zo mooi uitzien. Vaak worden voegen zwart vlekkerig, bros of is de aangebrachte siliconenkit aangetast door schimmel. Het wordt dan de hoogste tijd om de siliconenkit laag in zijn totaal te vervangen, dit kan je zelf of laten doen door een vakman bij jou in de buurt.

 

Heb je moeite met het verwijderen van siliconenkit?

Het verwijderen van siliconenkit is eigenlijk alleen mogelijk met een afbreekmes (Stanleymes) een plamuurmes of een ander scherp voorwerp. Een veel gebruikte techniek om siliconenkit te verwijderen is om een klein stukje van die kit los te snijden en vervolgens heel voorzichtig op te rollen.

 

Schoonmaken en ontvetten

Nadat je de siliconenkit in zijn totaal hebt verwijdert is de ondergrond nog niet klaar om er een nieuwe siliconenkit laag op aan te brengen. Hiervoor zal je eerst de ondergrond goed moeten schoonmaken en ontvetten. Verf-Voordeel.nl adviseert om na het schoonmaken en ontvetten een St. Marc oplossing of de siliconenkitverwijderaar Sili-Kill van Den Braven te gebruiken om de laatste resten te verwijderen. Spoel het behandelde oppervlak vervolgens goed na met water en zorg ervoor dat je het oppervlak goed laat drogen, voordat je een nieuwe siliconenkit laag gaat aangebrengen.

 

Let op!

- Lees eerst voor de zekerheid het etiket op de verpakking of de kitverwijderaar geschikt is voor jouw ondergrond, dit om schade te voorkomen.

- Lees goed hoe het product (kitverwijderaar) werkt en hoeveel tijd de kit verwijderaar nodig heeft om goed in te inwerken.

- Als je matte wand- of vloertegels hebt kunnen deze makkelijk beschadigen bij het verwijderen van de siliconenkit, dit wanneer je per ongeluk met het mes de tegel raakt. Mocht je dit overkomen, dan is de beschadiging met een beetje geluk te herstellen met een sanitair of polijst gum.

Nieuwsbrief
Facebook Twitter Mail