Op zoek naar
een ander merk?
Bekijk alle merken

Hoogglans acrylverf

De Verf-Voordeel.nl heeft ook de Waterbasis Acrylverf Hoogglans van diverse top merken als Fitex en Sikkens op voorraad.

Deze hoogglans acrylverven hebben een prettige verwerking, zijn snel droog en geschikt voor buiten en binnen.

 

Heb je vragen over Hoogglans Acrylverf stel het gerust aan de klantenservice van Verf-Voordeel.nl. Wij helpen je graag! Via WhatsApp of de Chatfunctie zijn wij tot 17:00 uur bereikbaar.

11 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

11 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

Welke verf zet jij in bij welk schilderwerk! Laat je adviseren door een vakkundige medewerker van Verf-Voordeel.nl

Er zijn diverse soorten materialen en even zoveel verschillende soorten ruimten die geschilderd kunnen worden. De vragen die je elke keer moet stellen is; wat ga ik schilderen, waar ga ik schilderen is het voor binnen (droge of natte ruimte) of buiten en met welke verf ga ik schilderen. Laat je daarom goed adviseren voordat je aan een verfklus begint. Er staat altijd een vakkundige medewerkers van Verf-Voordeel.nl voor je klaar die graag antwoord geeft op jouw vragen!

Weetjes over verf en verftoepassingen:

Dankzij technische vooruitgang zijn er tegenwoordig diverse glanssoorten (mat, zijdeglans en hoogglans verven) die zeer goede eigenschappen bezitten. Verf-Voordeel.nl heeft de voor- en nadelen van deze soorten verf kort hieronder weergegeven. Heb je Verfadvies nodig vraag het gerust aan één van onze vakmensen.

 

Voordelen van mat en zijdeglans verf:

Gelijkmatige reflectie van licht (het oppervlak lijkt zachter en egaler) Oneffenheden worden gemaskeerd (minder voorbehandeling nodig) Minder vatbaar voor 'overlappingen' (makkelijker aan te brengen en bij te werken)

Nadelen van mat en zijdeglans verf:

Minder vlek- en slijtagebestendig dan verven met een hogere glans Minder goed afwasbaar/vochtbestendig dan verven met een hogere glans

Voordelen van hoogglans verf:

Blijven langer schoon (vlekbestendigheid) Gemakkelijker schoon te maken (vochtbestendigheid) Gladde, meer glanzende afwerking

Nadelen van hoogglans verf:

Meer voorbereiding nodig, omdat hoogglans verf oneffenheden meer benadrukt Moeilijker bij te werken dan verf met een lagere glans (bijgewerkte plekken lijken meer geaccentueerd te worden)

 

De voorbehandeling van de ondergrond vereist extra aandacht:

Zo is het verstandig dat de ondergrond temperatuur van het schilderwerk niet hoger is dan 40 graden celsius en dat de relatieve luchtvochtigheid niet hoger is dan 85%, tenzij anders vermeldt op het verfblik onder eigenschappen.

Naast de voor- en nadelen van de glanssoorten zijn er ook verschil te noemen hoe de verf in de basis is opgebouwd. Zo is er een onderscheidt gemaakt op basis van waterdragende (waterverdunbaar) en terpentine dragende (terpentineverdunbaar) verven.

Dekkende hoogglans, zijdeglans of matte verf:

Een hoogglansverf geeft gladde oppervlakken zoals plinten en deuren een mooie glans. Het oppervlak moet dus wel vlak zijn, want beschadigingen of deuken vallen extra op. Een zijdeglansverf geeft een zachte glans en de verflaag is minder hard dan hoogglansverf. Het is heel geschikt voor oppervlakken die niet heel glad zijn. Een matte verf, denk aan latex, geeft een milde, doffe uitstraling en wordt vooral gebruikt voor het verven van muren en plafonds.

 

Oplosmiddel en verdunningsmiddelen

Zorgen ervoor dat de verf is te verwerken, goed vloeit en snel droogt. Zo zijn er watergedragen verven water zorgt dan voor het verdunnen van de verf. Watergedragen verven bevatten ook oplosmiddelen zoals Texanol, dit heeft als eigenschap dat verf vertraagt opdroogt. Oplosmiddelhoudende verven bevatten juist snel verdampende oplosmiddelen, zoals terpentine of thinner. Voor de gezondheid zijn vooral de ‘Vluchtige Organische Oplosmiddelen’ (VOS) in de verf schadelijk voor het milieu.

De eigenschappen van waterverdunbare verven zijn geurarm, sneldroog en niet vergelend. Dit in tegenstelling tot terpentineverdunbare verven welke een langere droogtijd hebben en meer geurbelasting geven. Daarnaast zijn voor waterverdunbare verven speciale acrylkwasten en rollers nodig dit geldt ook voor de terpentine dragende verven.

Voordelen van waterverdunbare verf:

Niet vergelend. Ademt beter (makkelijk voor gebruik in vochtige ruimten). Betere glans- en kleurbehoud (zien er langer als ‘nieuw’ uit). Elastisch (minder kans op scheuren en bladderen).

Voordelen van terpentineverdunbare verf:

Betere hechting en bescherming van het oppervlak. Hecht beter op gladde ondergronden. Scherpe, rijkere glans na aanbrengen (die na verloop van tijd afneemt). Hardere, duurzamere afwerking (na verloop van tijd wordt het brosser).

 

Belangrijk om te weten:

De droogtijd en de doorhardingstijd van de waterdragende en terpentinedragende verven zijn belangrijk om te weten. Hou rekening dat waterdragende verven een droogtijd hebben van ongeveer 4 uur bij 20 graad celsius en dat deze verf volledig is doorhard na 4 dagen. Anders is dat bij terpentine dragende verven deze zijn pas na 16 uur (bij 20 graad celsius) schuurbaar en overschilderbaar. De terpentine gedragen verf is pas na 7 dagen volledig doorhard. Let daarom goed op de droogtijd en doorhardingstijd van de verf die je koopt. Voorkom extra werk en of herstel werk aan het schilderwerk door hierop te letten. De droogtijd en doorhardingstijd kan je vinden op het etiket op het verfblik.

Wanneer je verf niet voldoende laat drogen kan het craquelé (craquelure) of schroei effect optreden. Dit is de benaming voor het effect van een gebarsten verflaag of vernislaag. Het verschijnsel dat optreed is dat er kleine scheurtjes (rimpels of geschoeid uiterlijk) in de aangebrachte verflaag ontstaat door druk en trek krachten. Het verschijnsel ontstaat doordat de aangebrachte onderlaag nog niet volledig droog (droogtijd) is en door haast de volgende verflaag al wordt opgebracht. De tweede verflaag wekt dan de eerste verflaag op, met als gevolg dat verflagen los kan breken of van elkaar kan bladeren.

De tweede verflaag aanbrengen, als je de droogtijd aanhoudt van de eerste aangebrachte verf (zie de etikettekst voor de juiste droogtijd) dan kan je na licht schuren en stofvrij maken beginnen met het aanbrengen van de tweede verflaag.

Heb je vragen over Hoogglans Acrylverf stel het gerust aan de klantenservice van Verf-Voordeel.nl. Wij helpen je graag! Via WhatsApp of de Chatfunctie zijn wij tot 17:00 uur bereikbaar.

Nieuwsbrief
Facebook Twitter Mail