Op zoek naar
een ander merk?
Bekijk alle merken

Halfglans en één pot systemen

Het vochtregulerende Halfglans systeem of het Eén Pot Systeem, EPS, is geschikt als je met minder glans ook genoegen neemt. Met het 1 Potsysteem zet je het schilderwerk in de Grond en je Lakt er ook mee af. Dit kan al voldoende zijn om het schilderwerk weer voor vele jaren er mooi uit te laten zien. De 1-Potsystemen zijn verkrijgbaar bij de Verf-Voordeel.nl van onder andere de merken Sikkens, Fitex en Drenth.

 

De vochtregulerende Halfglans systemen of het Eén Pot Systeem, EPS, is verf op basis van Terpentine en bedoelt voor het gronden van onder andere hout, metaal en kunststof. Geschikt voor zowel Binnen als Buiten gebruik.

 

De glansgraad van deze verf wordt uitgedrukt in een percentage, zo heeft de Halfglans verf een glansgraad van ongeveer 70% (60-75%) en daarom zit het tussen de Hoogglans en de Zijdeglans. Het wordt ook wel Semi-Gloss genoemd.

 

Heb je vragen over vochtregulerende Halfglans systemen of het Eén Pot Systeem stel het gerust aan de klantenservice van Verf-Voordeel.nl. Wij helpen je graag! Via WhatsApp of de Chatfunctie zijn wij tot 17:00 uur bereikbaar.

7 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

7 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

De woning verfraaien door het een ander kleurtje te geven!

Of gewoon een nieuw behangetje aan de muur dat wil toch iedereen. Veel mensen vinden de werkzaamheden die bij het schilderen en behangen komen enig en doen de klus daarom zelf. Anderen zien tegen de klus op en besteden het daarom uit aan een schilder of klusbedrijf. Laat je eerst goed voorlichten alvorens je de klus begint. De vakmensen van de Verf-Voordeel.nl staan voor je klaar om verf, laminaat en behang advies te geven.

Als je bijvoorbeeld de binnen- en buitendeuren, kozijnen, radiatoren of andere voorwerpen in je woning gaat schilderen om het een nieuwe, fris look te geven. Is het belangrijk dat je de juiste materialen kiest die de ondergrond (nieuw/oud hout, kunststof of metaal) beschermt tegen invloeden van buitenaf. Mooi en strak schilderwerk wordt opgebouwd uit de juiste combinatie aan voorbereiding, handelingen, materiaal en goed verfadvies.

Het minimale benodigdheden om een verfklus te beginnen zijn:

• Verf (hoogglans, zijdeglans, muurverf, enz)

• Verfkrabber

• Schuurpapier

• Kwasten en/of verfrollers

• Plamuurmes

• Ontvetter

Wat heb je nodig om nieuw hout te schilderen:

Zorg ervoor dat nieuw hout goed droog is en dat alle gatjes en scheurtjes zijn gevuld met een vulmiddel, gebruik hiervoor géén plamuur. Laat het vulmiddel voldoende uitharden voordat je gaat beginnen met het aanbrengen van de eerste grondverf laag. Laat de grondverf uitharden, zoals voorgeschreven op het verfblik dit om rimpels in het verfstructuur (Craquelé) te voorkomen. Schuur het geschilderde hout met fijn schuurpapier op en maak het houtwerk, stof en vetvrij. Breng daarna opnieuw een laag grondverf op, schuur na voldoende droogtijd weer met fijn schuurpapier. Delen die nu nog ruw aanvoelen maak je glad door het eerst licht te schuren en te voorzien van een dun lage plamuur, na voldoende harding schuur je dit deel licht op totdat het houtwerk helemaal glad is. Als je de voorbereiding goed hebt gedaan kan het echte leuke schilderwerk beginnen, het aflakken!

Aflakken

Lak het nieuwe hout na de grondige voorbereiding en behandeling af met een dunne laag water of terpentine gedragen hoogglans of zijdeglansverf. Voor kleine oppervlakten gebruik je een kwast en voor grote oppervlakten gebruik je bij voorkeur een verfroller. Voorkom verf zakkers door de verf dun op te brengen, waarna je met horizontale en verticale strijkbewegingen de verf egaal uitstrijkt over het schilderwerk. Breng zo nodig, na licht schuren, een tweede verflaag aan.

Schilderen van geverfd (oud)Hout

Voor dat je begint controleer je de staat van de oude verflaag. Zijn hier en daar verf bladders te zien, krab met een verfkrabber de losse verfdelen weg en schuur het gedeelte licht op. Vul de kale plekken op met plamuur of kneedbaar hout en laat dit voldoende uitharden. Schuur daarna het gehele oppervlak licht op en maak het stof en vetvrij. Is dit gedaan dan kan je beginnen met het aflakken van het schilderwerk in de gewenste kleur.

Er zijn ook oude verflagen die in slechte staat verkeren, een oude verflaag kan je het beste helemaal verwijderen. Hiervoor bestaan verschillende manieren, je kan met een schuurmachine of een verfafbrander/heteluchtpistool te werk gaan of je kan een milieuvriendelijk verf afbijtmiddel gebruiken. De verf afbijt brengen je aan met een kwast, na het aanbrengen laat je de verf-afbijt een kwartier tot een half uur inwerken. Waarna je met een verfkrabben de oude verflaag kan verwijderen.

Tips voor het schilderen van radiatoren!

Controleer de radiator op loszittende verf en roest door gebruik te maken van grof schuurpapier of een staalborstel. Waarna je het oppervlak stof en ontvet maakt met terpentine of thinner. Bedek de kale plekken met een menie en schuur dit na voldoende droogtijd licht op. Behandel het hele oppervlak met een metaal primer. Hierna kan je jouw radiator aflakken met een verf die bestand is tegen hoge temperaturen en vergelen. Laat je goed voorlichten welke verf je kan gebruiken door de vakmensen van de Verf-Voordeel.nl.

Waar moet je aan denken als je de muren van de woon/slaapkamer gaat schilderen/sausen.

Het eerste wat je gaat doen wanneer je de muren van de woonkamer of slaapkamer gaat schilderen, is het controleren van het muuroppervlak op oneffenheden. Het muuroppervlak moet mooi vlak zijn, alle oneffenheden die op de muur aanwezig blijven zullen altijd zichtbaar blijven en een stortfactor worden. Egaliseer daarom eerst goed de te sausen/schilderen/behangen muren voordat je werkelijk aan het afwerken begint.

Ga als volgt te werk.

Schuur de te behandelen muuroppervlak licht op, door dit te doen valt al snel op waar de oneffenheden als gatjes en klodders zitten. Deze kan je weg schuren of stoppen met een plamuur, als daarna de muur voldoende glad en geëgaliseerd is kan je de ondergrond stof en vetvrij maken met een borstel en vervolgens met schoon water en ammonia. Plak alle randen af met afplaktape.

Een tip, laat de tape niet te lang zitten, en smeer het afplakband niet helemaal vol. De tape is een oplossing om overige muren niet vol te smeren of om een strakke lijn te creëren, het is zeker geen wondermiddel.

Schilder eerst het gedeelte aan de randen met een kwast. Werk niet te ver vooruit, anders krijg je aanzet die niet meer wegtrekt, wat het eind resultaat minder mooi maakt. Zodra je de randen hebt gedaan ga je met de vachtroller het grote oppervlak bewerken. Hierbij raden wij aan om een verlengstuk te gebruiken om banen te kunnen maken van onder naar boven. Indien de eerste laag onvoldoende dekking heeft, breng dan een tweede laag muurverf aan.

Tip van de Verf-Voordeel

spetters en klodders voorkomen is heel simpel! Strijk voordat je de vachtroller met muurverf op de muur zet eerst even langs het verfrooster in de verfemmer, hierdoor verdeelt de muurverf zich egaal over de vachtroller en druipt het overtollig muurverf eraf. Zorg ervoor dat er voldoende muurverf op de roller achterblijft. Rol vooral niet te snel over de te bewerken muur. Laat de roller het werk doen en gebruik voldoende muurverf voor het beste eind resultaat. Heb je vragen of behoefte aan meer informatie vraag het gerust aan één van de vakmensen van Verf-Voordeel.nl!

Heb je vragen over Halfglans en één Pot Systemen stel het gerust aan de klantenservice van Verf-Voordeel.nl. Wij helpen je graag! Via WhatsApp of de Chatfunctie zijn wij tot 17:00 uur bereikbaar.

Nieuwsbrief
Facebook Twitter Mail