Op zoek naar
een ander merk?
Bekijk alle merken

Blanke lak en jachtlak

De Verf-Voordeel.nl heeft verschillende merken Blanke Lak, Jachtlak, Bootlak en Parketlak standaard op voorraad! Bestel voor 15:00 uur de lak bij Verf-voordeel.nl en het wordt morgen bezorgt!

 

Blanke Lak of Jachtlak voor 15:00 uur bij Verf-Voordeel.nl besteld is morgen in huis!

 

Heb je vragen over Blanke Lak en Jachtlaks stel het gerust aan de klantenservice van Verf-Voordeel.nl. Wij helpen je graag!

Via WhatsApp of de Chatfunctie zijn wij tot 17:00 uur bereikbaar.

9 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

9 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

Welke Blanke Lak of Jachtlak zet jij in bij welk schilderwerk! Laat je adviseren door een vakkundige medewerker van Verf-Voordeel.nl

Er zijn diverse soorten materialen en even zoveel verschillende soorten ruimten die geschilderd kunnen worden. De vragen die je elke keer moet stellen is; wat ga ik schilderen, waar ga ik schilderen is het voor binnen (droge of natte ruimte) of buiten en met welke verf ga ik schilderen. Laat je daarom goed adviseren voordat je aan een verfklus begint. Er staat altijd een vakkundige medewerkers van Verf-Voordeel.nl voor je klaar die graag antwoord geeft op jouw vragen!

Wat is Blanke Lak?

Blanke lak is lak waaraan geen kleurstof en pigment is toegevoegd, dit betekent dat je de houten ondergrond blijft zien. Veel mensen gebruiken blanke lak om het houtwerk duurzaam te beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals het weer, krassen en slijtage. Blanke lak heeft een verbruik van ongeveer 12 m2 per liter.

De Verf-Voordeel.nl heeft meerdere merken blanke lak, zowel in de terpentine als de water gedragen lak. Deze lakken zijn geschikt voor onbehandeld als behandeld nieuw of gebruikt hout. De terpentine gedragen lak is geschikt voor buiten en de watergedragen blanke lak is geschikt voor binnen. Deze lakken zijn voor het verfraaien en beschermen van onder andere deuren, kozijnen, houten meubels, lambrisering of andere houtwerken.

Het aanbrengen van blanke lak kan met een lakroller of kwast. Maar voordat je lak gaat aanbrengen is het van belang dat je de ondergrond licht opschuurt, ontvet en stofvrij maakt. Dit om een goede hechting te krijgen en de duurzaamheid te bevorderen.

Belangrijke voordelen van de blanke lak op waterbasis zijn; gemakkelijk verwerkbaar, omgevings- en gebruikersvriendelijk, zeer goede vloeiing, goede vulling, kleurvast, droogt snel, krasvast, slijtvast en de belangrijkste is geurarm.

Belangrijke voordelen van blanke lak op basis van terpentine (alkydlak) is dat de lak wordt gebruikt voor houtwerk buitenshuis en dat het een trage droging heeft waardoor het makkelijker is te verwerken. De lak vloeit langer waardoor het minder strepen achter laat.

Verder is op te merken dat terpentine gedragen blanke lak binnen vergeeld, dit komt doordat het een gebrek heeft aan daglicht. Wil je toch blanke lak binnen gebruiken dan raden wij de op watergedragen blanke lak aan, deze vergeeld namelijk niet.

 

Weetjes over verf en verftoepassingen:

Belangrijk om te weten is de droogtijd en de doorhardingstijd van de waterdragende en terpentinedragende verven. Waterdragende verven hebben een droogtijd van ongeveer 4 uur bij 20 graad celsius en de verf is volledig doorhard na 4 dagen. Anders is dat bij terpentine dragende verven deze zijn pas na 16 uur (bij 20 graad celsius) schuurbaar en overschilderbaar en pas na 7 dagen volledig doorhard. Let daarom goed op de droogtijd en doorhardingstijd van de verf, dit voorkomt extra werk en of herstel werk aan het schilderwerk. De droog- en doorhardingstijd kan je vinden op het etiket op het verfblik.

Schilderstape kan je het beste direct na het schilderen verwijderen, wanneer je de schilders tape laat zitten tot dat de verflaag volledig is opgedroogd kan de verflaag scheuren of brokkelen op de verfrand (afbreken). Verf-Voordeel.nl adviseert dan ook ok de tape direct te verwijderen. Het schoonmaken van het nieuw schilderwerk is belangrijk, maar doe het dan wel met een niet schurend schoonmaakmiddel. Gebruik bijvoorbeeld de Alabastine Verfreiniger.

 

Heb je vragen over Blanke Lak of Jachtlak stel het gerust aan de klantenservice van Verf-Voordeel.nl. Wij helpen je graag! Via WhatsApp of de Chatfunctie zijn wij tot 17:00 uur bereikbaar.

Nieuwsbrief
Facebook Twitter Mail