Op zoek naar
een ander merk?
Bekijk alle merken

Beits

''Optimale bescherming van Houtwerk met de Beitsen en Wassen van Verf-Voordeel.nl''

Met beits van Verf-Voordeel.nl geef je houtwerk een duurzame bescherming. Bovendien beschermt beits het houtwerk tegen krassen, slijtage en vuil. Doordat Beits een vochtregulerende werking heeft voorkomt het houtrot. Beits trekt in vergelijking met verf dieper in het hout, dit zorgt ervoor dat het binnen of buiten houtwerk langdurig beschermt blijft. Je hebt de keus uit dekkende, semi dekkende en transparante beits.

 

De Verf-Voordeel.nl heeft van de A-merken beits de Fitex, Sikkens, Ceta Bever en Rambo op Voorraad!

 

Wil je vrijblijvend advies over het product Beits, neem dan contact op met de klantenservice van Verf-Voordeel.nl. Wij helpen je graag! Via WhatsApp of de Chatfunctie zijn wij tot 17:00 uur bereikbaar.

15 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

15 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

Welke beits zet jij in bij welk schilderwerk! Laat je adviseren door een vakkundige medewerker van Verf-Voordeel.nl

Er zijn diverse soorten materialen en even zoveel verschillende soorten ruimten die geschilderd kunnen worden. De vragen die je elke keer moet stellen is; wat ga ik schilderen, waar ga ik schilderen is het voor binnen (droge of natte ruimte) of buiten en met welke verf ga ik schilderen. Laat je daarom goed adviseren voordat je aan een verfklus begint. Er staat altijd een vakkundige medewerkers van Verf-Voordeel.nl voor je klaar die graag antwoord geeft op jouw vragen!

 

Waarom beitsen!

Hout werkt altijd en reageert op weersinvloeden droog en vochtig weer. Teveel van het een of van het ander en het hout wordt blijvend aangetast. Als vocht in onbewerkt hout trekt kan het schimmel veroorzaken, waarna het hout kan gaan rotten. Door het hout te beitsen is het in trekken van vocht niet meer mogelijk en het hout voor langere tijd beschermd.

Het doel van beits is om hout te beschermen tegen weersinvloeden. De beitsen zijn vochtregulerend, dit betekent dat vocht wel uit het hout kan verdampen maar dat het vocht niet in het hout kan trekken. Beits heeft een impregnerende werking (trekt in het hout) anders is dat bij verf en lak, deze trekken niet in het hout maar blijven op het hout.

Beits is verkrijgbaar in transparant, dekkende en semi dekkende beits. Bij de transparante beits blijft de hout structuur altijd zichtbaar, anders is dat bij de dekkende en semi dekkende beitsen. Na het aanbrengen van dekkende en semi dekkende beits is de structuur bijna niet meer zichtbaar. Beitsen zijn leverbaar in verschillende kleuren.

Tips: schuur altijd met de richting van de houtnerf mee en voordat je gaat beitsen maak eerst het oppervlak goed stof en vet vrij. Ook is het aan te raden om de weerberichten goed in de gaten te houden. Wij zeggen altijd ga niet beitsen vlak voor of na een regenbui en in de volle zon, zorg ervoor dat het hout droog is voor en tijdens het beitsen, dit om extra werk te voorkomen!

Het verwerken van beits, verwijder de oude beitslaag.

Wanneer je beits gaat verwerken is het verstandig om de oude beitslaag te verwijderen of het te behandelen oppervlak eerst goed op te schuren. Wanneer je dit niet doet zal de vochtregulerende werking van beits afnemen.

Breng bij voorkeur 3 lagen beits aan op het te bewerken oppervlak. Laat de beits 24 uur drogen en schuur daarna het oppervlak heel licht op voordat je een volgende beitslaag aanbrengt. Een goed gebeitste schutting of schuur behoeft 5 jaar geen onderhoud, het is aan te bevelen om het houtwerk in de gaten te houden. Bij eventuele schade aan het schilderwerk is het raadzaam dit snel te herstellen door een nieuwe beitslaag aan te brengen.

 

Weetjes over verf en verftoepassingen:

Je hebt langer plezier van verfkwasten en verf rollers als je ze na gebruik goed schoonmaakt en laat drogen voordat je ze voor langere tijd opbergt. Hoe je verf kwasten en verfrollers schoonmaakt hangt af van de soort verf (watergedragenverf of terpentine gedragen verf) die je hebt gebruikt. Kwasten en rollers die voor watergedragen verf zijn gebruikt maak je schoon met warm water en Alabastine verfreiniger. Kwasten en rollers waarmee je terpentine gedragen verf (basis van oplosmiddelhoudende verf) mee hebt aangebracht maak je schoon met terpentine. Vervolgens wassen in warm water met Alabastine Verfreiniger. Je kan verfkwasten na het schoonmaken ook bewaren in rauwe lijnolie, hierdoor behoud de kwast langer zijn kwaliteit.

De schilder bewaart zijn kostbare kwasten in een pot met water, hij gebruikt de kwasten dagelijks en zodoende blijven de verfkwasten mooi soepel. Als je zo af en toe schildert is het bewaren van kwasten in water minder geschikt. Tijdens het schilderen of als je de volgende dag verder gaat kan je kwasten prima in water weggezet. Verfkwasten worden in water na lange tijd stug en de kwastbus waar de haren in zijn verlijmd gaat roesten, bovendien verdampt water na verloop van tijd. Kwasten kan je beter niet bewaren in terpentine, terpentine verdampt en er ontstaat een witte kraag van kristallen die tussen de haren gaan zitten deze zijn moeilijk te verwijderen.

 

Heb je vragen over Beits stel het gerust aan de klantenservice van Verf-Voordeel.nl. Wij helpen je graag! Via WhatsApp of de Chatfunctie zijn wij tot 17:00 uur bereikbaar.

Nieuwsbrief
Facebook Twitter Mail